venerdì 27 dicembre 2013

PARA FRITTUS......




PARA FRITTUS......

Quest’anno il carnevale è cominciato presto a casa nostra.. vuoi perchè fuori fa tanto freddo e preferiamo stare a casa, vuoi perchè aspettiamo questo periodo per poter finalmente friggere a tutto spiano ....e un bel vassoio di para frittus caldi caldi hanno un potere benefico sia sulla mamma che sui bimbi (per non parlare del marito quando rincasa ;-) .....................

























.....e buon appetito!!!!


For my English speaking friends ...
Ingredients for 1 kg of Paras fried:
1 Kg of flour type 00;
400 ml milk;
1 ml of Grenache or two drams of Brandy or sambuca.
100 g of butter or lard (I prefer the margarine);
100 g sugar; 4 eggs;
60 g Brewer's yeast;
Zest of one lemon 1 orange juice and zest.
peanut oil/oil ages;
PREPARATION:


Working the eggs with sugar and then add the butter, baking powder dissolved in a little milk, lemon rind and aracio, the rest of the milk, the liquorq and finally the flour.
Work the mixture until you get a homogeneous mixture.
Let the dough rise for about an hour by covering it with a wet cloth in order to keep the heat.


Divide the dough in the typical doughnut shape and let rise for another 1/2 hour. To make the shapes you should ungersi your hands with oil or use a little flour. Fry over low heat trying to leave "the typical white band" that separates the two sides of the bun.


Once fried serve dusted with sugar. ...









للأصدقاء العرب :المكونات 1 كغ من المقلية باراس :• 1 كغم من الطحين نوع 00 ؛• 400 مل حليب ؛
• 1 50ML من Vernaccia أو كأسين من البراندي أو سامباكا ؛
• 100 غ من الزبدة أو شحم الخنزير ( أنا أفضل margherina ) ؛• 100 غرام من السكر 4 بيضات ؛• 60 غرام من الخميرة ؛• و تلذذ من الليمون واحدة 1 عصير البرتقال و تلذذ .
• زيت الفول السوداني / الزيتون ؛
إعداد :يعمل البيض مع السكر ثم تضاف الزبدة ، ومسحوق الخبز المذابة في قليلا ' الحليب و نكهة الليمون و dell'aracio ، والباقي من الحليب، و liquorq وأخيرا الدقيق.يعجن الخليط حتى تحصل على خليط متجانس .دعونا ترتفع العجينة لمدة ساعة تقريبا من خلال تغطية بقطعة قماش رطبة من أجل الحفاظ على الحرارة.



















Nessun commento:

Posta un commento